Veelgestelde vragen

Selecteer categorie

Veelgestelde vragen over de praktijklessen.

Een rijles duurt bij ons 50 minuten. Vaak worden er blokken gereden van 2 lessen, dit zijn dus 100 minuten.

Ja, je kunt altijd opgehaald en/of afgezet worden op een ander adres. Dit dien je wel tijdig door te geven.

Ja, wanneer je een Tussentijdse Toets gaat afleggen of het praktijkexamen gaat doen moet je de theorie wel hebben gehaald.

Ja, je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen. Hoeveel termijnen dit zijn is afhankelijk van de rijbewijscategorie en van het totaalbedrag. Stuur een email of vraag het aan de instructeur voor meer info.

Nee, de lesauto is rookvrij.

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden: regen, hagel en sneeuw. In geval van extreme sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. Dit geldt voor zowel autorijlessen als motorrijlessen. In verband met de veiligheid zullen motorrijlessen eerder stilgelegd worden dan autorijlessen.

Veelgestelde vragen over het CBR examen.

Omdat sommige rijscholen het niet zo nauw nemen met de regels en de belangen van de leerlingen, heeft het CBR besloten elke officiële rijschool een CBR-nummer toe te kennen zodat alleen officiële rijscholen examens aan kunnen vragen.

Je kunt ons machtigen door naar de site van het CBR te gaan, in te loggen met je DigiD en ons rijschoolnummer in te vullen: 3879X8.

Theorie leren en examen doen

Wij bieden al onze nieuwe leerlingen een gratis proefles aan. Tijdens deze rijtest gaat uw zoon of dochter de eerste meters achter het stuur van de lesauto ervaren. De lesauto is voorzien van een extra gaspedaal, zodat de leerling gelijk achter het stuur kan plaatsnemen.
Aan de hand van een leskaart, legt de instructeur uit hoe de lessen en examens in zijn werk gaan. Wij analyseren de potentie van de leerling en proberen een nauwkeurige indicatie te geven van het aantal te volgen lessen. Dit baseren wij op het gedrag van de leerling, hoe snel hij/zij informatie verwerkt en hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties. Wij zullen het benodigd aantal lessen inschatten. Uiteraard blijft het een indicatie. Bij de proefles zit ook een nabeschouwing waarbij de instructeur o.a. de leerling informeert over de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat en het machtigen van de rijschool d.m.v. DigiD-goedkeuring. Ook als u mee zou willen rijden tijdens deze rijtest is dit geen probleem, graag wel even van tevoren aangeven.

Ja, wij maken gebruik van een leskaart. Uw zoon/dochter krijgt deze mee naar huis. Hierop worden elke les de vorderingen bijgehouden. En u kunt natuurlijk altijd even contact opnemen, als u vragen/opmerkingen heeft.

Ja, de lesauto is All-risk verzekerd met een speciale lesauto verzekering. De auto is nooit ouder dan 3 à 4 jaar en beschikt o.a. over airco, ABS, ESP, airbags rondom en winterbanden tijdens de wintermaanden. De auto wordt continu onderhouden door erkende vakgarages. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van uw zoon of dochter zo hoog mogelijk houden.

De instructeur heeft altijd een geldige bevoegdheidspas voor rij-onderricht op zak. Deze kan op verzoek altijd getoond worden. Op de website van het IBKI kan worden gecontroleerd of de pas inderdaad nog geldig is.